Στα δύσβατα μονοπάτια του δήμου ΒΒΒ (της Ι. Δόγκα) 7/11/2020

Αγαπητοί αναγνώστες,

στην αρχή της νέας αλλά αναπόφευκτης καραντίνας, σας ενημερώνουμε για την οικονομική επιτροπή της 5-11-2020, η οποία ύστερα από την μεγάλη πίεση που ασκήσαμε, βασικά όμως λόγω του επικείμενου lock down, πραγματοποιήθηκε εντέλει δια περιφοράς.  Αναλόγου περιεχομένου ερώτηση είχε θέσει και στο τελευταίο ΔΣ ο αρχηγός μας, Δ. Δαβάκης, χρειάστηκε όμως η ΚΥΑ  για ν\’ αποφευχθεί η συνάθροιση των μελών της επιτροπής και των υπαλλήλων στον ίδιο χώρο και έτσι να μας βγάλει από την δύσκολη θέση. 

Το πρώτο και δεύτερο θέμα αυτής της επιτροπής αφορούσαν τις προμήθειες του δήμου σε αναλώσιμα, τρόφιμα, καθαριστικά κ.λ.π.  Για να μην αναλωθούμε και εμείς σε λεπτομέρειες, θ\’ αναφερθούμε με αδρές γραμμές σε κάποιες ενστάσεις επί των δαπανών και προμηθειών, πλην εκείνης του φρέσκου γάλακτος, η οποία δεν χρήζει καμίας κρίσεως και γι\’ αυτό υπερψηφίσαμε.  Παρατηρήσαμε λοιπόν κατά τα λοιπά, ότι υπήρχε μία \”τάση\” οι προμήθειες για τον δήμο αμιγώς, να υπερέχουν ποιοτικά και μάλιστα σε επουσιώδη είδη.  Θεωρούμε πως δεν πρέπει να γίνεται διαχωρισμός και να κατανέμονται οι προμήθειες ποσοστιαία μεν, ακριβοδίκαια δε.  Οι λοιποί αποδέκτες πέραν του δήμου είναι ο κοινωνικός ξενώνας, ο ΟΑΠΠΑ, η α/βάθμια και η β/βάθμια.  Επίσης, περιμένουμε τον απολογισμό, καθώς τόσο στην πρώτη, όσο και στην παρούσα καραντίνα, η κατανάλωση κατ\’ αναλογία φορέα σημειώνει μείωση. 

Σε δύο θέματα της οικ. επ. οι εισηγήσεις έφτασαν \”ασθμαίνοντας\” την ίδια ημέρα της διεξαγωγής της και στο ένα καθόλου, οπότε και αυτό απεσύρθη.  Σχετικά με την μελέτη \”προμήθεια φυτών σπόρων, έτοιμου χλοοτάπητα, χώματος, ειδών φυτοπροστασίας, λίπανσης και λοιπών υλικών πρασίνου\” υπερψηφίστηκε από εμάς ως αναγκαία, παρατηρήσαμε όμως κάποια σημεία \”τριβής\”, τα οποία και παραθέτουμε

  1. Η προμήθεια των δέντρων είναι ικανοποιητική και ως προς τα είδη και ως προς την ποσότητα (περίπου 450).  Εικάζουμε ότι δεν θα είναι δυνατό να προμηθευτούμε όλα τα δέντρα συγχρόνως, επομένως χρειάζεται στενή επιτήρηση από την υπηρεσία για τον χρόνο και την επιτυχή παράδοσή τους.
  2. Υπάρχει προμήθεια σπορόφυτων κυκλάμινου αξίας 24.050€ και εποχιακών 5.000€, ως και της υποκατηγορίας 1,2_6.000€.  Σύνολο 35.050€. Παρ\’ όλο που σε αυτές τις κατηγορίες προμήθειας γίνεται εκτεταμένη καλλιέργεια στο φυτώριο του δήμου, για ποιο λόγο γίνεται επιπλέον προμήθεια;  Οι αθρόες ποσότητες του φυτωρίου δεν επαρκούν;
  3. Η προμήθεια έτοιμου χλοοτάπητα 700 τ.μ. αξίας 4.900€ μας βρίσκει μάλλον αντίθετους.  Το κόστος βέβαια δεν είναι υπέρογκο αλλά είναι πράγματι αναγκαίος ο χλοοτάπητας;  Στεκόμαστε σκεπτικοί και θα προτείναμε την χρήση απολύτως φυσικών υλικών, εάν και εφ\’ όσον κρίνεται απαραίτητη η επίστρωση δαπέδου  ή  όποιου είδους γκαζόν σε κοινόχρηστους χώρους.  Έπειτα το γκαζόν γενικότερα ως υδροβόρο με την απαίτηση χρήσης φυτοφαρμάκων, δεν είναι το ιδανικό για το μικροκλίμα μας. 

Κλείνοντας, θα προβούμε στο γενικό σχόλιο της τήρησης των κανονισμών του δήμου από όλους ανεξαιρέτως.  Αναφερόμαστε ιδίως στους προσφάτως ψηφισθέντες, όπως ο κανονισμός πρασίνου.  Καίτοι είχαμε και έχουμε κάποιες ενστάσεις, κυρίως σε ό,τι δεν συμπεριλήφθηκε στον κανονισμό, οφείλουμε να τον τηρούμε σχολαστικά.  Το ίδιο περιμένουμε να κάνουν όλες οι υπηρεσίες και όλοι οι αιρετοί. 

Προσοχή σε αυτή την νέα δοκιμασία ειδικότερα για τους εργαζομένους επί πεδίου.

Υπομονή, Κουράγιο, Δύναμη.

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *