Στα δύσβατα μονοπάτια του δήμου ΒΒΒ (της Ι. Δόγκα) 28/11/2020

Αγαπητοί αναγνώστες,

η ενημέρωση για τα πεπραγμένα της οικονομικής επιτροπής 25-11-2020 έχει ως εξής:

 Στις 24-11-20 η ηλεκτρονική ειδοποίηση που λάβαμε είχε δύο θέματα εκτός ημερησίας και τον πίνακα αναμόρφωσης οικ. έτους \’20 συμπληρωμένο.  Το πρωί όμως της 25ης, ημέρας συνεδρίασης, λάβαμε και άλλο θέμα εκτός ημερησίας, επομένως όλα τα \”εκτός\” ήταν:

  • Παράταση προθεσμίας ανάθεσης εκπονούμενης μελέτης γεωλογικής και υδροτεχνικής φύσεως για τα κοιμητήρια Βούλας και Βουλιαγμένης.
    Έκπληκτοι διαβάσαμε ότι αρχικώς η μελέτη είχε ανατεθεί στις 27-5-2015 (!) Επίσης κατάπληκτοι διαπιστώσαμε ότι ύστερα από ανάκληση της Αποκεντρωμένης στις 16-1-2019 σχετικώς με την έκταση του κοιμητηρίου Βούλας και στις 3-6-2019 την διαπιστωτική πράξη για επανυποβολή τοπογραφικού κοιμητηρίου Βουλιαγμένης, καταλήξαμε στο να έχουμε κάνει έναν ολόκληρο κύκλο γύρω από τον εαυτό μας…  Εντέλει, αφού ούτως ή άλλως η μελέτη δεν έχει εγκριθεί εν τω συνόλω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καταψηφίσαμε στην αιτούμενη παράταση του μελετητή (μέχρι 30-12-2020) για τους κάτωθι λόγους:
    1. Καταρχάς πρέπει ν\’ αποφανθεί το καθ\’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο περί της μελέτης.
    2. Ο μελετητής βρίσκεται σε απραξία επί πέντε χρόνια και θα συνεχίσει, αν δεν υπάρξει έγκριση, οπότε η αιτούμενη παράταση εκ μέρους του είναι άσκοπη.
    3. Η εισήγηση είχε πρωτοκολληθεί από 13-10-20 για να φτάσει να έρθει ως έκτακτο θέμα στις 25-11 την στιγμή κατά την οποία εβδομαδιαίως πραγματοποιούνται οικονομικές επιτροπές.
  • Υποβολή πρότασης στο Πράσινο Ταμείο για την χρηματοδότηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ).  Υπερψηφίσαμε αυτό το θέμα γιατί πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στους δημότες/κατοίκους ελεύθερης πρόσβασης στα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.  Ελπίζουμε να καλυφθεί εξ ολοκλήρου η δαπάνη από αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο, τουλάχιστον της χωροθέτησης και διαμόρφωσης αυτών των σημείων.  Για το ζήτημα της υπηρεσίας όμως είναι αμφίβολο πώς θα \”κυλήσει\”, καθώς θα υπάρξει αναμόρφωση και εγγραφή της υπηρεσίας στις δαπάνες, άρα πρέπει να παρακολουθήσουμε την πορεία για κονδύλια που ενδεχομένως προκύψουν, πέραν της γνωστής δαπάνης των 116.000€, μίσθωση τριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
  • Ανάθεση εντολής σε εξωτερικό δικηγόρο.  Καταψηφίσαμε γιατί αφορούσε και πάλι την 2η σύμβαση της χρονίζουσας αποζημίωσης για την ρύπανση, ενώ το μεγαλύτερο μέρος  και σημαντικό ποσό έχει ήδη αποδοθεί στον δήμο.

Στα θέματα  της τακτικής \”τα νερά ήταν πιο ήρεμα\”.  Μετά την επισήμανση κάποιων λαθών (όπως πάντα λόγω φιλεργίας, φιλοτιμίας και φιλαληθείας) αναφερόμαστε στα εξής:

  •  Πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας με οκτάμηνη σύμβαση.  Συνολικά μιλάμε για 35 ή 36 άτομα (κατόπιν προφορικής ενημέρωσης) διαφόρων ειδικοτήτων εκ των οποίων, 11 οδηγοί απορριμματοφόρων, 3 εργάτες καθαριότητας και 18 γενικών καθηκόντων (μάλλον 19, μιας και ο ένας επιπλέον εντάσσεται σε αυτή την ομάδα).  Υπερψηφίσαμε, αλλά δεν έχουμε γνώση του πόσοι είναι οι ενεργοί οδηγοί, ή π.χ. είναι σε άδεια, ή συνταξιοδοτούνται κ.λπ.  Επίσης, οι εργάτες καθαριότητας στην παρούσα φάση είναι ίσως οι πιο χρήσιμοι…
  • Στον 6ο ανακεφαλαιωτικό πίνακα εργασιών για το έργο \”Συντήρηση σχολικών κτιρίων 2017\”, θέμα το οποίο ομοίως υπερψηφίσαμε, ρωτήσαμε για ποιο λόγο κρίθηκε δυσχερής η επιμέτρηση έργου εκ μέρους της κοινοπραξίας.  Διαβάσαμε λόγω \”των συνεχών αιτημάτων των σχολείων\”, δηλαδή δεν υπήρχε εκ των προτέρων καταγραφή ακριβής των αναγκών;  Μα και έτσι να ήταν, δεν είναι αναμενόμενες οι προκύπτουσες ανάγκες στα σχολικά κτίρια;

Τέλος, σας ενημερώνουμε για την συνεδρίαση του ΟΑΠΠΑ, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης στις 27-11-20, με θέματα όπως:

  • Παράταση συμβάσεων για τις προμήθειες τροφίμων.
  • Προμήθειες ειδών φαρμακείου
  • Αναμόρφωση και κατάρτιση δαπανών του Οργανισμού Αθλητισμού-Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του δήμου.  Σχετικώς θ \’αναφερθούμε προσεχώς.

Το ΔΣ μηνός Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30-11.

Κατά τα λοιπά, θυμίζουμε το τρίπτυχο ασφαλούς διαβίωσης εν καιρώ πανδημίας

Υπομονή, Προσοχή, Εγκράτεια

Ως εκ τούτου Κουράγιο και Δύναμη

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *