Στα δύσβατα μονοπάτια του δήμου ΒΒΒ (της Ι. Δόγκα) – 13/2/2021

 

Αγαπητοί αναγνώστες,

η ενημέρωσή σας αυτή την εβδομάδα επικεντρώνεται στο πραγματοποιηθέν ΔΣ, της παραλίγο 8ωρης διάρκειας της Δευτέρας, 8-2-2021 μέσω τηλεδιάσκεψης.

Από τα θέματα-ερωτήσεις προ ημερησίας, που έθεσε ο επικεφαλής της παράταξής μας ,Δ. Δαβάκης.

  • Σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ και τον ορισμένο χρόνο ομιλίας που προβλέπεται, καθώς και την παράκληση προς τον πρόεδρο να ελέγχει την διαδικασία, ως προς αυτό.  Οπως καταλαβαίνετε και ως έχουμε αναφερθεί πολλάκις, η ομιλία του δημάρχου επικαλύπτει την συντριπτική πλειονότητα του χρόνου ομιλίας γενικώς, με αποτέλεσμα τα συμβούλια να καθίστανται κουραστικά και εντέλει βαρετά για το ευρύ κοινό.  Το ΔΣ εξ ορισμού αφορά τους δημότες-κατοίκους, τίνι τρόπω θα παρακολουθήσουν την διαδικασία, όταν αυτή και εξαιτίας του δημάρχου καταλήγει να διαρκεί 8 ώρες;
    Οχι μόνο δεν εισακουστήκαμε αλλά ο δήμαρχος ξεπέρασε εαυτόν (μέχρι πρότινος φάνταζε αδύνατο, ως αποδείχτηκε όμως, εφικτό).  Επιπλέον, ξεπέρασε ακόμη και τα δικά του όρια ευπρέπειας, δηλαδή αποδύθηκε σε ποικίλους και απρεπέστατους χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του αρχηγού μας, Δ. Δαβάκη.  Διαμαρτυρόμαστε εντόνως!
  • Σε ό,τι αφορά την προφορική αίτησή μας για ΕΓΓΡΑΦΗ απάντηση στα απαντητικά mail προς την οικονομική επιτροπή με ΣΩΡΕΙΑ ερωτήσεων, είτε διαφωνούμε, είτε υπερψηφίζουμε, ακόμη και όταν τοποθετούμαστε με ΛΕΥΚΟ και προκειμένου για την καλύτερη διεκπεραίωση ή και προάσπιση της εύρυθμης λειτουργίας αυτής της διαδικασίας(λόγω πανδημίας), ακούσαμε:  Δεν μπορείτε να πάρετε απαντήσεις, όταν καταψηφίζετε, είναι οξύμωρο. 
    Καταρχάς και ως απόδειξη αυτής της ανακρίβειας έχουμε στην διάθεση όλων, αδιάσειστα στοιχεία, τα mail που στέλνουμε.  Οι τιθέμενες ερωτήσεις σε όλες σχεδόν τις τοποθετήσεις μας (ΝΑΙ, ΟΧΙ, ΛΕΥΚΟ) αφορούν κάποια λάθη, παραλείψεις ή διευκρινήσεις επί των θεμάτων, πάντα με γνώμονα το εύρυθμο της διαδικασίας. 
    Αξίζει να σημειώσουμε ότι, χωρίς να ερωτηθεί ο δήμαρχος, αλλά θέλοντας οπωσδήποτε ν\’ αναφερθεί σε έγγραφο που ζητήθηκε προφανώς, από την γραμματέα σχετικά με τα τεκταινόμενα της 55ης οικ. επ. το οποίο και διάβασε, απαντώντας (άνευ πρόδηλης ερώτησης) για το τί έγινε σχετικά με τη δωρεά για κατεδάφιση εντός β\’ πλαζ Βούλας.  Μα και ποιος τον ρώτησε!  Πάντως όχι εγώ, ως η άμεσα θιγόμενη από την διαδικασία.  Ποτέ δεν ενημερώθηκα ότι υπήρχαν εκτός ημερησίας \”φρέσκα\” θέματα, \”της ημέρας\”, \”σπαρταριστά\”!  Ομως εγώ δεν δημιούργησα πρόβλημα, ούτε θέλησα να κινήσω κάποια διαδικασία, επομένως γιατί αυτή η επιμονή εκ μέρους της διοίκησης;  Ακατανόητο…   Μόνο να διορθώσουμε τον δήμαρχο ότι, ως έκτακτα μπαίνουν τα θέματα όταν συντρέχει λόγος χρόνου ή κάποια επείγουσα περίπτωση, όχι για τυπικούς λόγους!
  • Για το θέμα που θέσαμε σχετικά με τις δημοσιεύσεις που ΔΕΝ γίνονται στην έγκριτη εφημερίδα Εβδόμη, έχουσα το δικαίωμα επί αυτών, επικαλούμενοι το έγγραφο της Αποκεντρωμένης από 5-2-2021 και βάσει του οποίου απορρέει η υποχρέωση του δήμου προκηρύξεων διαγωνισμών, δημοσιεύσεων περιλήψεων, κ.λ.π.
    Η απάντηση του δημάρχου ήταν, πως η ένσταση της εφημερίδας \”είχε ιδιοτέλεια\”, \”η προσέγγιση είναι απαρχαιωμένη\”, \”δεν είναι βίβλος…απλώς τυχαίνει να έχει έδρα εδώ\”.  Αυτή είναι η αντίληψη της διοίκησης για το νόμιμο, όχι το νομιμοφανές, ως υποστήριξε, αλλά το εκ του νόμου προβλεπόμενο, δηλαδή η δημοσίευση πρέπει να γίνεται πρωτίστως στον τοπικό τύπο, εκεί που υπάρχει το άμεσο ενδιαφέρον, όχι στη Καπερναούμ!

Πριν αναφερθούμε στην ημερήσια και στα πολύ σοβαρά θέματα, που όμως δεν έτυχαν του απαιτούμενου χρόνου συζήτησης, λόγω της υπέρβασης σε χρόνο ομιλίας του συνήθους υπόπτου… ακούσαμε από τον δήμαρχο την βαρύγδουπη δήλωση ότι θα μετέχει στις εκλογές του 2023.  Τον ρωτήσαμε; Βεβαίως και όχι.  Η τάση του ν\’ απαντά σε φανταστικά ερωτήματα και να τοποθετείται επί παντός επιστητού και ανεπαίσθητου, προκαλεί δυσλειτουργία στο ΔΣ. 

Μάλιστα, αναφερόμενος στην επιστολή που αποστείλαμε προς την υπόλοιπη αντιπολίτευση σχετικά με την ΜΕΕΚΒ, τοποθετήθηκε με πάσα ανακρίβεια, στο περιεχόμενο της, που κατά τ\’ άλλα δεν γνώριζε…  Είναι αλήθεια ότι εμείς, το Κύμα Ενωμένων Πολιτών, Δ. Δαβάκης στείλαμε επιστολή, προκειμένου, ομού μετά της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, να λάβουμε πλήρη ενημέρωση επί του λίαν σοβαρού θέματος της ΜΕΕΚΒ, των δικαστικών αποφάσεων, οι οποίες και διαμόρφωσαν το υφιστάμενο καθεστώς, επί παραδείγματι, ιδιοκτησία λόγω χρησικτησίας;…  Ο δήμαρχος όμως, σε ένα κείμενο, του οποίου το περιεχόμενο υποτίθεται αγνοούσε, προσέθεσε δικά του λόγια και εκφράσεις, άσχετες προς το κείμενό μας!  Αν λοιπόν, δεν είναι αυτός ο ορισμός της αμετροέπειας…

  • Τελειώνοντας με την τοποθέτηση – μαμούθ του δημάρχου στα προ ημερησίας, αξίζει ν\’ αναφέρουμε την απάντησή του σε ερώτηση της λοιπής αντιπολίτευσης σχετικά με τα αδέσποτα γατιά.  Δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί μια δεύτερη 5μελής, που θα ασχοληθεί με τις στειρώσεις των γατιών.  Εμείς πάντως όσες φορές αναφερθήκαμε, απάντηση δεν είχαμε λάβει….
Ημερήσια

Σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Εχουμε ενστάσεις για τον χώρο, 32 στρ. Σχολής Ευελπίδων, κυρίως για περιβαλλοντικούς λόγους.  Οπως ανέφερε ο κ. Πέτροβιτς, δημ. σύμβουλος, αντιπρόεδρος ΔΣ και Πολιτικός Μηχανικός, ο οποίος προσπάθησε γενικότερα να παρέμβει και αρκετές φορές με τις τεχνικές του γνώσεις (δεν κατέστη πάντα δυνατό) είπε πως υπάρχει ζήτημα με το παρακείμενο σπήλαιο και ότι τα ποσά της μελέτης \”δεν βγαίνουν\”.  Να θυμίσουμε ότι στο σημείο, εκτός από την Διαλογή στην Πηγή, κομποστοποίηση (όπως θέλετε, πείτε το) θα χωροθετηθεί το αμαξοστάσιο του δήμου, πιθανόν και το συνεργείο των φορτηγών, απορριμματοφόρων, κ.α. και πάντως οτιδήποτε μπορεί να χωρέσει!  Ο λόγος δε, κατά παραδοχή δημάρχου, που δεν θα γίνει πλήρες εργοστάσιο σκουπιδιών:  γιατί είναι οικονομικά ασύμφορο!!!…  Αυτή είναι η οικολογική συνείδησή του; Το θέμα άνοιξε πάλι! Οπως και να \’χει χρειάζεται, πριν την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας, σειρά αδειοδοτήσεων από τους αρμόδιους φορείς.

  • Αναφορικά με την μείωση του συντελεστή δόμησης στο \”επίμαχο σημείο\” Μπενάκειο ή ό,τι όνομα θέλετε πείτε το, από 0,6 σε 0,3.
    Η θέση μας είναι ότι οι μέχρι τούδε χειρισμοί εκ μέρους της διοίκησης (της ίδιας από το 2014) ήταν λανθασμένοι.  Ο κ. Πέτροβιτς πρότεινε μια μέση οδό, γιατί στο σημείο που έχουμε φτάσει δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια.  Ο αρχηγός μας απαντώντας στην απρεπέστατη συμπεριφορά της διοίκησης προς το πρόσωπό του, είπε οτι η συντελεσθείσα καθυστέρηση απο το 2014, έχει επιφέρει ζημία στο δήμο.  Θα μπορούσε να έχει εισαχθεί ένα ή δυο οικοδομικά τετράγωνα, ήδη απο τότε, ικανός χρόνος για την εξοικονόμηση των ποσών απαλλοτριώσεων και όχι στα φαραωνικά σχέδια που υποβάλλει τώρα η διοίκηση στο ΔΣ και πιθανόν πείθει με αυτά τους περιοίκους.  Παρέπεμψε και πάλι στα ανώτερα όργανα και δικαστήρια, απολύτως αρμόδια για τα θέματα.  Βεβαίως ο λόγος του κοβόταν, ως δια μαγείας…
  • \”Σωκράτης\”, αναπτυξιακός οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης, ανώνυμη εταιρεία δήμων (8 τον αριθμό).  Εμείς δεν διακρίνουμε το λόγο, του οποίου έγινε επίκληση προκειμένου για την σύσταση αυτής της εταιρείας•  γιατί περί τέτοιας πρόκειται και στης οποίας το καταστατικό διαβάσαμε, όπως τόνισε και ο κ. Πέτροβιτς, περί απαρτίας του 20%…  Ομοίως αναφέρθηκε στα οικονομικά δεδομένα, με τα οποία ΔΕΝ συμφωνούμε.  Γενικώς, πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, όταν ενέχονται δημοτικά ακίνητα πολύ μεγάλης αξίας, όπως του δήμου μας.  Ο ορισμός του \”οξύμωρου\” που ειπώθηκε από τον δήμαρχο πλειστάκις σε αυτό το ΔΣ, ομοίως και εν προκειμένω, βρήκε την πλήρη εξήγησή του, καθώς εισήγαγε θέμα προς ψήφιση (με προκαθορισμένο αποτέλεσμα, θυμίζουμε) και εν συνεχεία, συμφώνησε με τις αρνητικές τοποθετήσεις μέρους της αντιπολίτευσης!…
  • Η περιβόητη υπογραφή σύμβασης παραχώρησης μετ\’ ανταλλάγματος μεταξύ δήμου-ΕΤΑΔ για το κάμπινγκ Βούλας, λόγω \”υπόδειξης\” του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ελ. Συν.)
    Στην εισαγωγική  ομιλία του και ενώ είχαν παρέλθει ήδη 6 ώρες και 20 λεπτά(!) ο δήμαρχος υποστήριξε μεταξύ  άλλων, ότι το σφάλμα ήταν της ΕΤΑΔ που έστειλε την τροποποίηση στο Ελ. Συν.  Κατά την γνώμη του, δεν απαιτείτο.  Επίσης είπε, ότι είναι μια διαδικασία γραφειοκρατικού χαρακτήρα και το Ελ. Συν. απεφάνθη (επομένως παραδέχτηκε ότι πρόκειται για απόφαση) …τίποτε το ιδιαίτερο, πρόσθεσε… 
    Ο επικεφαλής της παράταξής μας, Δ, Δαβάκης εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ:  \”Δικαιώνομαι 100%, γιατί ακόμη και ο τρόπος επαναφοράς του θέματος στην οικ. επ. αλλά και στο ΔΣ αποσκοπεί στην παραπλάνηση και τον αποπροσανατολισμό…  Το διατακτικό της απόφασης απορρίπτει τις προσφυγές (δήμου-ΕΤΑΔ).   Πότε ενημερώσατε για την απόφαση του Ζ\’ Κλιμακίου του Ελ. Συν.;  Και ενω απερίφθησαν οι ουσιώδεις όροι της τροποποίησης, όπως είχα πει στο ΔΣ Ιουνίου 2020, εσείς με χλευάζατε…  Να κάνετε την αυτοκριτική σας… λέτε μισές αλήθειες και πολλή σιωπή.  Με το μόνο που συμφωνούμε είναι για την λύση της σύμβασης και την νέα διαγωνιστική διαδικασία με όρους διαφάνειας\”.
    Οπως καταλαβαίνετε, ο δήμαρχος που θέλει μόνο ΝΑΙ, επιδόθηκε ακολούθως σε προσβλητικές εκφράσεις, μέχρι που είπε μήπως έχουμε κάποιον υπόψη μας, ο οποίος δεν επελέγη για την επένδυση και γι\’ αυτό πράττουμε κατ\’ αυτό τον τρόπο.  Καταλήγοντας είπε επί λέξει:  \”Είστε πολύ λίγος για να μας πάτε φυλακή\”. Εσείς, τί καταλάβατε;….

Κλείνουμε με την απόφαση (είναι βαρύς ο φόρος που πληρώνει το πράσινο…δυστυχώς) για κοπή 6 λευκών στην πλ. Νυμφών, Βουλιαγμένη.  Τί και αν είπαμε, ότι η γνωμάτευση του Ινστιτούτου (Μπενάκειο) περί προσβολής τους χρονολογείται από τριετίας… Τί, πως στο μεσοδιάστημα υπήρχε χρόνος (αν κάτι παρουσίαζαν) να έχουν ιαθεί…  Τί, πως σύμφωνα με την γνώμη του γεωπόνου μας που τα εξήτασε, δεν είχαν κάτι, παρά μόνο θέλουν περιποίηση…  Τίποτε δεν αναχαίτισε την προαποφασισμένη κοπή τους… ΚΡΙΜΑ!

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *