Στα δύσβατα μονοπάτια του Δήμου ΒΒΒ (της Ι. Δόγκα) – 25/7/20

Αγαπητοί αναγνώστες, από την οικονομική επιτροπή, 15-7-2020, αναφέρουμε τα εξής:

  • Εκτός ημερησίας υπήρχε η δαπάνη για την ασφάλεια οχημάτων του δήμου, με μία και μόνη προσφορά, ύψους 59.297,50 ευρώ.
  • \”Έγκριση 3ης αναμόρφωσης του ΟΑΠΠΑ\” με αποθεματικό μόλις 657 ευρώ, ύστερα μάλιστα από ματαίωση σειράς εκδηλώσεων λόγω πανδημίας. Δεν θα μπορούσαμε να υπερψηφίσουμε. Αλλωστε, είχε ήδη καταψηφιστεί και ορθώς από τα μέλη μας ,κ. Πλουμίδη και κ. Μινωτάκη.

Από την επιτροπή ποιότητας ζωής, 21-7-2020, ενημερώνουμε για τη λήψη απόφασης μερικής τροποποίησης της προσωρινής (ήδη) πεζοδρόμησης οδού Αγίου Παντελεήμονος, ΔΕ Βουλιαγμένης. Καθώς υπήρξε πρόβλημα, αποφασίστηκε η δεξιόστροφη κίνηση (λογικό θεωρούμε) εντός του πάρκινγκ.Ετσι φτάνουμε στην οικονομική, 22-7-2020, όπου τα κονδύλια εκτοξεύτηκαν… ούτε λίγο, ούτε πολύ μιλάμε για 2,5 εκατ.! Πιο συγκεκριμένα:

  • \”Συμφωνία πλαίσιο για την προμήθεια και εφαρμογή συστήματος έξυπνων κάδων αποκομιδής απορριμμάτων\”. Η συνολική δαπάνη είναι 2.349.026 ευρώ και απλώνεται σε πέντε χρόνια. Σε αυτό το κονδύλι-μαμούθ τονίσθηκε ότι έγινε έκπτωση 30.000 χιλιάδων (παρακαλώ, μη γελάτε) και ως αυτονόητο, αν δεν βρεθεί χρηματοδότηση, πάρα πολύ δύσκολα θα πραγματοποιηθεί. Αφορά περίπου 5.000 κάδους σύμμεικτων, εκ των οποίων αρκετοί ελπίζουμε ν\’ αντικατασταθούν, πολλοί είναι διαλυμένοι και πάντως όλοι θα εξοπλιστούν με συστήματα για την πληρότητα, τη θέση τους, θα στέλνουν σήμα (όχι sos, κάτι παρεμφερές) και άλλες καινοτομίες. Αυτά όλα είναι εν δυνάμει χρήσιμα, αλλά παραμένουν τα ερωτηματικά για την οικονομική δυνατότητα υλοποίησης, τη διαχείρισή τους, το πώς και πόσο θα κοστίζει η παρακολούθηση και το service τους. Καλό είναι σε όλα να λαμβάνουμε υπόψη και τα επόμενα χρόνια. Όπως και να \’χει, ιδιαιτέρως τολμηρό εγχείρημα και η τύχη δεν ευνοεί πάντα τους τολμηρούς…
  • \”Προμήθεια συστημάτων υπόγειων κάδων, Φιλόδημος ΙΙ\” ύψους 217.000 ευρώ για μόνο 5 συστήματα, δηλαδή όπου ένα σύστημα, ίσον ένας διπλός κάδος. Σε αυτή την κακογραμμένη εισήγηση και μελέτη που διαβάσαμε, παρατηρούμε:
  1. Αναζητείται εργοστάσιο που να έχει κατασκευάσει 4 (μόλις) βυθιζόμενα συστήματα. Κατά την γνώμη μας τα 4 είναι λίγα.
  2. Θα προτιμηθεί από την δημοτική αρχή το μικρότερο μέγεθος, με ελκυστική εμφάνιση, αλλά το ζητούμενο της χωρητικότητας είναι 5-6.000 λίτρα, με στόμιο διαμέτρου 60-70 εκατοστά με απόκλιση +/-5% . Ολα αυτά μαζί… κομματάκι χλωμό… Επίσης ακούσαμε πάλι την απαράδεκτη αιτίαση σχετικά με το μέγεθος του στομίου…
  3. Καμία μνεία για το κόστος του service, μιας και η εγγύηση θα είναι μόνο για ένα έτος.
  4. Στην ερώτηση για το πόσο διαρκεί η πιλοτική περίοδος, απάντηση δεν πήραμε.

Για όλους αυτούς τους λόγους καταψηφίσαμε.

  • \”Προμήθεια εύκαμπτων στυλίσκων (κ όχι στηλίσκων)\” ύψους 74.393 ευρώ. Αφορά 923 κολωνάκια, χρώματος κυπαρισσί με ταινία που θα φέρει τον λογότυπο του δήμου. Μια υπερβολή, μας φάνηκε, το ανάγλυφο του λογότυπου στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς.
  • Σχετικά με το τελευταίο θέμα, αφού πήραμε την διαβεβαίωση ότι το ποσό 1.989 ευρώ έχει βεβαιωθεί στον υπόχρεο και θα καταβληθεί από εκείνον, το υπερψηφίσαμε.

Κλείνοντας αναφερόμαστε στην τελευταία συνεδρίαση του ΟΑΠΠΑ.

Ενημερωθήκαμε από το μέλος μας, κ. Πλουμίδη, ότι η διογκωμένη δαπάνη (27.000 περίπου) για το Μικρασιατικό φεστιβάλ -ο ίδιος το καταψήφισε- θα πραγματοποιηθεί (αποφασίστηκε), αλλά δεν γνωρίζει κανείς κάτω από τις παρούσες συνθήκες, πότε, πώς και αν τελικά… Καθώς η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη από πολλές απόψεις, συνετό θα ήταν να κρατάμε μικρό καλάθι.

Προσοχή, δύναμη, κουράγιο.

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι.Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *