Στα δύσβατα μονοπάτια του Δήμου ΒΒΒ (της Ι. Δόγκα) – 8/8/20

Αγαπητοί αναγνώστες,αυτή είναι η τελευταία ενημέρωση για τα πεπραγμένα του δήμου πριν την θερινή ανάπαυλα των δύο εβδομάδων και συμπίπτει με αυτήν της 7ης.

Οικονομική επιτροπή 29-7-2020

Από τα 4 θέματα εκτός ημερησίας, επομένως είχαν την έννοια του επείγοντος, σημειώνουμε την ανάδειξη οριστικού αναδόχου για τα καύσιμα, την οποία καταψηφίσαμε, ως έχουμε αναφέρει πλειστάκις. Μας ζητήθηκε μάλιστα αιτιολόγηση και έτσι διατυπώσαμε και πάλι τις ενστάσεις μας για το θέμα της μακρινής απόστασης του πρατηρίου, προκειμένου για τον ανεφοδιασμό των οχημάτων με βενζίνη αξίας περίπου 145.000 ευρώ. Ο δήμαρχος πρότεινε να γίνει πολυετής η δαπάνη, οπότε να διενεργείται διαγωνισμός μία φορά κάθε 2 ή 3 χρόνια… Αυτό μας βρίσκει απολύτως αντίθετους.Από τα εντός ημερησίας, θα σταθούμε σε μία ακόμη προμήθεια κάδων. Οι κάδοι χρήζουν σε μεγάλο ποσοστό άμεσης αντικατάστασης, φτάνει μόνο να μην τους προμηθευτούμε όλους μαζί και ταυτόχρονα (θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη προμήθεια υπήρχε ο αριθμός των 5.000 κάδων, στους οποίους θα τοποθετηθούν τα συστήματα εντοπισμού, σήματος πλήρωσης κ.α.) Πάντως, εν προκειμένω οι 530 μπλε, πράσινοι και 10 μεταλλικοί συνολικής αξίας 129.999 ευρώ ελπίζουμε ν\’ αντικαταστήσουν άμεσα τους κατεστραμμένους, είναι απολύτως απαραίτητοι.

Συνεδρίαση ΟΑΠΠΑ 28-7-2020

Οπως ενημερωθήκαμε από το μέλος μας κ. Ι. Πλουμίδη, τα θέματα ήταν 11 στην ημερήσια, για κάποια δε, μεταφέρουμε τις ενστάσεις, όπως διατυπώθηκαν από τον ίδιο.

  • Για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στο αβέβαιο καθεστώς που ζούμε, καθώς δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη της πανδημίας, μοιάζει υπεραισιόδοξο, για να μην πούμε ουτοπικό να μιλάμε για εκδηλώσεις-συναυλίες, που ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους ενέχουν κίνδυνο!
  • Για την πρόσληψη προσωπικού, έναντι αντιτίμου, διαφόρων ειδικοτήτων, ανέφερε πως όλοι πρέπει να κάνουν το τεστ (αυτό της \”μόδας\” εννοούμε), μιας και θα έρχονται σ\’ επαφή με τους δημότες των αθλητικών και πολιτιστικών τμημάτων. Η πρόταση αυτή του κ. Πλουμίδη δεν έτυχε προσοχής.
  1. Ετήσιες παραχωρήσεις εδρών και χρήσης αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων του δήμου για τις αγωνιστικές ανάγκες των συλλόγων και για την νέα περίοδο από 1-8-2020 έως 30-6-2021.

Στον Πρωτέα δεν παραχωρήθηκε έδρα, όπως σε άλλους συλλόγους, παρά μόνο στο κλειστό Βούλας και αυτό ίσως προκαλέσει πρόβλημα. Η δικαιολογία ήταν ότι τ\’ άλλα κλειστά του δήμου είχαν ήδη υπερπληρότητα από τον προγραμματισμό.

Οικονομική επιτροπή 5-8-2020

  • Έγκριση οριστικής παραλαβής του έργου \”ανάπλαση πλατείας Ζησιμοπούλου ΔΕ Βάρης\”. Επισκεφτήκαμε την εν λόγω πλατεία, αφού πρόκειται για οριστική παραλαβή και διαπιστώσαμε κάποιες ελλείψεις, αστοχίες στα υλικά, οπότε καταθέσαμε υπόμνημα με την ελπίδα ότι θα ληφθεί υπόψιν. Πιο συγκεκριμένα η εισήγηση αναφέρεται σε εργασίες εκτελεσθείσες από τον δήμο, οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές, υδραυλικές, ύψους 219.521 ευρώ.

Για τις παρατηρήσεις εντός της παιδικής χαράς, όπως το καπάκι του φωτιστικού που λείπει και αντ\’ αυτού έχει μπει μονωτική, το δάπεδο περιμετρικά στην επάνω πλευρά, που εν αντιθέσει με αυτό της λοιπής επιφάνειας, είναι σκληρό, ακατάλληλο για νήπια, ένα παρτέρι που χρήζει φυτέματος και οι κούνιες που είναι ελάχιστες αλλά σε αυτό μας απάντησαν πως δεν υπάρχει άλλος χώρος (εμείς πάντως τον είδαμε υπεραρκετό), γενικώς όμως είπαν πως όλα αυτά είναι από προηγούμενη εργολαβία…Για τα εκτός παιδικής χαράς, δηλαδή το υπόλοιπο της πλατείας παρατηρήσαμε:

  1. Από την πλευρά της οδού Αχιλλέως λείπει ένα φωτιστικό, αν και υπάρχει η υποδοχή με τις 4 μεγάλες βίδες να προεξέχουν. Απάντηση: Δεν θα μπει εκεί φωτιστικό γιατί έχει άλλο, στο ένα μέτρο. Αντιτείναμε ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κλείσει η υποδοχή και να αφαιρεθούν οι προεξέχουσες βίδες.
  2. Ο ηλεκτρολογικός πίνακας του σιντριβανιού χρειάζεται αισθητική παρέμβαση και να καλυφθούν οι καλωδιώσεις στο κάτω μέρος για λόγους ασφαλείας.
  3. Στο κάτω μέρος της πλατείας έχει τοποθετηθεί δάπεδο (κουρασανίτ), το οποίο όμως συμπαρασύρεται λόγω κλίσης, μεχρι σημείου να καλύπτει τα σκαλάκια, επομένως δημιουργεί ολισθηρότητα και κίνδυνο ατυχήματος. Η γνώμη μας είναι πως πρέπει να είναι συμπαγές.
  4. Εχουν κοπεί τουλάχιστον δύο μεγάλα δέντρα, των οποίων οι κορμοί στέκουν θλιβερά απομεινάρια, αλλά κυρίως λείπει ο ίσκιος τους.
  • Οριστική παραλαβή μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την λειτουργία αλιευτικού καταφυγίου Βάρκιζας και νομιμοποίηση των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων. Η μελέτη ήρθε το μεσημέρι της προηγούμενης, σε αρχείο που ήταν αδύνατο ν\’ ανοίξει. Έπρεπε να σταλεί για εκτύπωση (πρόκειται για τόμο) και ετοιμάστηκε αργά το απόγευμα, επομένως καθώς δεν υπήρχε χρόνος για μελέτη, το Λευκό ήταν μονόδρομος. Το συγκεκριμένο έργο θα μας απασχολήσει στο εγγύς μέλλον, ως εκ τούτου θα επανέλθουμε μόλις ολοκληρώσουμε το διάβασμα.

Με την ελπίδα για ανάσχεση της αισχίστης πανδημίας και την παρότρυνση να παραμείνουμε ασφαλείς, σας ευχόμαστε για πολλοστή φορά

Κουράγιο και Δύναμη!

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *