Στα δύσβατα μονοπάτια του Δήμου ΒΒΒ (της Ι. Δόγκα) – 28/8/20

Αγαπητοί αναγνώστες,

επανερχόμενοι από την ολιγοήμερη θερινή ανάπαυλα, βρισκόμαστε δυστυχώς ακόμη αντιμέτωποι με τον αόρατο εχθρό, την ύπουλη πανδημία.

Σε αυτό το κλίμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη οικονομική επιτροπή, προκειμένου για την διενέργεια 350 ανιχνευτικών τεστ για τους υπαλλήλους του δήμου. Καλό θα ήταν βέβαια, αν μπορούσαμε όλοι οι δημότες να υποβληθούμε στο τεστ, ή τουλάχιστον όσοι ενδεχομένως έχουν εκτεθεί, ας ελπίσουμε…

Στην τακτική οικονομική επιτροπή της Τετάρτης 26-8-2020 υπήρχε πρώτο θέμα: \”ολοκληρωμένη υπηρεσία συστήματος αυτόματης μίσθωσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων\” το οποίο αποσύρθηκε, ως αναμενόμενο, καθώς δεν φάνηκε καμία εισήγηση στον ορίζοντα.

Η αποκατάσταση βλαβών συστήματος αυτόματης άρδευσης κοινόχρηστων χώρων οδεύει προς οριστικό ανάδοχο, ύψους 35.256 ευρώ και είναι απολύτως απαραίτητη δαπάνη.

Στο θέμα: \”μηνιαία παράταση απόδοσης χρηματικού εντάλματος προπληρωμής\”, μόλις 100 ευρώ, που αφορά όμως κοπή επικίνδυνων δέντρων, δεν υπερψηφίσαμε διότι στην αιτίαση της εισήγησης \”υπάρχουν εκκρεμότητες\” δεν πήραμε ικανοποιητική απάντηση. Ενδεχομένως το θέμα να είναι λογιστικής φύσεως, αλλά ο σκοπός του εντάλματος μας βρίσκει επιφυλακτικούς.

Στο τελευταίο θέμα που θα σταθούμε είναι η ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη, εν προκειμένω σε δύο συνεργάτες, για την περιβόητη υπόθεση της ρύπανσης από το ναυάγιο \”Αγία Ζώνη ΙΙ\” στις 10-9-2017. Αφορά τη δεύτερη συμφωνία, αυτή την φορά για το ποσό των 66.843 ευρώ με την αιτίαση πως δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού. Εξάλλου, σε αυτή την εισήγηση διαβάσαμε ότι ο δήμος στρέφεται κατά του νομικού προσώπου: \”The International Oil Pollution Compensation Fund 1992\” και προτίθεται ν\’ αναθέσει σε δύο εξωτερικούς δικηγόρους την υπόθεση. Το καταψηφίσαμε γιατί σχετικά με τη 2η αυτή σύμβαση ο δήμος έχει εξασφαλίσει ένα μικρό ποσό αποζημίωσης, που αντιστοιχεί στην πρώτη ημέρα της συμφωνίας, αλλά επί του συνόλου έχει ήδη εισπράξει αρκετά μεγάλο ποσό εκ του απαιτηθέντος. Συνεπώς, το να μπαίνουμε σε διαδικασία αμφίβολης έκβασης, προκειμένου για είσπραξη περίπου 67.000 €, από τα οποία πρέπει να αφαιρέσουμε αμοιβές, παράβολα και ό,τι άλλο, θεωρούμε πως δεν αξίζει ιδιαιτέρως τον κόπο. Δεν είναι το πιθανό ποσό που ίσως προκύψει αμελητέο, αλλά οι χρονοβόρες διεκδικήσεις μπορεί να κοστίσουν αρκετά σε χρόνο και χρήμα. Πάντως, μακάρι ο δήμος να κερδίσει (όπως καταλάβατε, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε).

Για πολλοστή φορά θα ευχηθούμε

Κουράγιο και Δύναμη!

Επίσης παροτρύνουμε για ιδιαίτερη Προσοχή σε αυτή την περίοδο που διανύουμε, γιατί ο απεχθής ιός καραδοκεί και μέχρις ότου αντιμετωπιστεί σε επιστημονικώς ορθή βάση, οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Η ευθύνη μας είναι διττή και για τους εαυτούς μας και για το κοινωνικό σύνολο.

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *