Στα δύσβατα μονοπάτια του Δήμου ΒΒΒ (της Ι. Δόγκα) – 11/9/20

Αγαπητοί αναγνώστες, η οφειλόμενη ενημέρωση της έκτακτης οικονομικής επιτροπής, της περασμένης Πέμπτης 3-9-2020, έχει ως εξής:

Την επομένη της τακτικής οικ. επιτροπής, το μεσημέρι, ειδοποιηθήκαμε τηλεφωνικώς ότι υπάρχει κατεπείγον θέμα και πρέπει να μεταβούμε εσπευσμένα, προκειμένου για την πραγματοποίηση συνεδρίασης. Όπερ και εγένετο, μόνο που εμείς δεν καταλάβαμε σε τί συνίστατο το κατεπείγον του πράγματος…

Το πρώτο θέμα λοιπόν, ήταν αιτήσεις παρατάσεων επί του διαγωνισμού: \”Συμφωνία πλαίσιο για την προμήθεια και εφαρμογή συστήματος έξυπνων κάδων αποκομιδής απορριμμάτων\”. Η εισήγηση εκ μέρους της διοίκησης ήταν αρνητική σχετικά με τα αιτήματα παράτασης. Η λήξη του διαγωνισμού ήταν τη Δευτέρα 7-9-2020. Εμείς δεν τοποθετηθήκαμε, ψηφίσαμε \”λευκό\” γιατί το θέμα ήταν διαδικαστικό και όχι επί της ουσίας. Εντύπωση μας έκανε όμως το γιατί συγκλήθηκε η επιτροπή, αφού μέχρι την καταληκτική ημερομηνία θα μπορούσαν να μπαίνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΗΔΗΣ) πολλοί άλλοι ενδιαφερόμενοι και να καταθέτουν αιτήσεις παρατάσεων και ενστάσεις. Ο διαγωνισμός, ούτως ή άλλως, είχε αναρτηθεί 45 ημέρες πριν, επομένως;

Το δεύτερο θέμα αφορούσε και πάλι προμήθεια υλικών και παροχή υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεδομένου ότι την προηγουμένη είχαμε συμφωνήσει προφορικώς για το νέο αριθμό διαγνωστικών ελέγχων, 500 (από 350 αρχικώς) και στη συνέχεια ίσως γίνουν 550, ως ειπώθηκε, επίσης δεν καταλάβαμε τον λόγο συζήτησης… Οπως και να \’χει, είναι απόλυτη προτεραιότητα για όλους να λαμβάνουμε κάθε μέτρο πρόληψης, το έχουμε διατυμπανίσει παντού. Παρ\’ όλα αυτά, όταν θέσαμε το θέμα του ενδελεχούς ελέγχου ΠΡΙΝ την έναρξη των σχολείων και για ΟΛΟ το διδακτικό προσωπικό, τους εργαζομένους και τους εμπλεκόμενους εν γένει, εισπράξαμε μάλλον άρνηση. Σημειωτέον ότι και μέχρι αυτή την στιγμή πολλά ακόμη σχολεία -κακώς- δεν είναι σε θέση να υποδεχτούν τους μαθητές! Πάντως, η απάντηση που πήραμε από την διοίκηση ήταν πως θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι και δεν είναι δυνατό να εξεταστούν όλοι. Κατά την γνώμη μας, καλό θα ήταν να παίρναμε ως αφετηρία και να ορίζαμε το σημείο μηδέν, δηλαδή την έναρξη των σχολείων. Εξεταζόμενοι όλοι νωρίτερα, θα είχαμε τουλάχιστον μια σαφή εικόνα, κατά το μέτρο του εφικτού. Εξάλλου, η σχολική κοινότητα μπορεί ευκολότερα να ιχνηλατηθεί σε περίπτωση διασποράς, το οποίο φυσικά απευχόμαστε.

Συνεδρίαση ΟΑΠΠΑ, 4-9-2020, όπως ενημερωθήκαμε από το μέλος μας ,κ. Ι. Πλουμίδη.

Στεκόμαστε σε τρεις ανακλήσεις εκδηλώσεων, τις οποίες φυσικά υπερψηφίσαμε, καθώς και εμείς είχαμε προτείνει την αναβολή τους μεχρι νεωτέρας.

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με την διοργάνωση του 6ου Μικρασιατικού Τριημέρου Μνήμης υπενθυμίζουμε την στάση που κρατήσαμε αναφορικά με τις διεξαγόμενες εκδηλώσεις εν μέσω πανδημίας, ακόμη και το διάστημα που υπήρχε μια μικρή ύφεση, καθώς οι συνέπειες ήταν και εξακολουθούν να είναι απρόβλεπτες εντός και εκτός συνόρων. Ήμασταν δε, πολυ επιφυλακτικοί και συνάμα φειδωλοί ως προς τις δαπάνες εκ μέρους του ΟΑΠΠΑ και του δήμου σε αυτή την περίοδο και δικαιωθήκαμε.

Σχετικά με την εκδήλωση-συναυλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού υπήρξε ορθώς άρνηση για την πραγματοποίησή της από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, πόσο δε μάλλον από εμάς.

Επίσης, ανάκληση της εκδήλωσης της ΦΟΑ που θα γινόταν στην Βάρκιζα.

Από την παράταξή μας ζητήθηκε η διαβεβαίωση από την αντιπρόεδρο του ΟΑΠΠΑ , ότι δεν έχει δοθεί καμία προκαταβολή για τις εκδηλώσεις, εξαιρουμένης της παραχωρηθείσης μπάντας του Π.Ν.

Τέλος, σχετικά με την αξιολόγηση των στόχων του νομικού προσώπου, θέσαμε το ερώτημα της επιχορήγησης εκ μέρους του δήμου στις κανονικές ημερομηνίες και προκειμένου να μην υπάρξει μεγαλύτερη απόκλιση, θα πρέπει να πιστωθεί άμεσα το ποσό, είναι θέμα βιωσιμότητας του ΟΑΠΠΑ.

Σας εφιστούμε την προσοχή για πολλοστή φορά στην απόλυτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων και σας ευχόμαστε

Εγκράτεια και Υπομονή!

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν

Ι. Δόγκα, δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *