Στα δύσβατα μονοπάτια του Δήμου ΒΒΒ (της Ι. Δόγκα) – 25/9/20

Αγαπητοί αναγνώστες, αυτή την εβδομάδα θ\’ αναφερθούμε στο αναβληθέν αρχικώς ΔΣ κεκλεισμένων των θυρών και πραγματοποιηθέν εν τέλει διά τηλεδιάσκεψης, την Τετάρτη 23-9. Κατόπιν παρέμβασης, με αποστολή mail του δημ. συμβούλου και αντιπροέδρου ΔΣ, κ. Πέτροβιτς από το προηγούμενο Σάββατο, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν έπρεπε να διεξαχθεί δια ζώσης, ευτυχώς εισακούστηκε και ορθώς διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη. Τα θέματα ήταν 30 τον αριθμό και διήρκεσε σχεδόν 7 ώρες.Σχετικά με τα θέματα προ ημερησίας που ετέθησαν από τον αρχηγό μας, Δ. Δαβάκη, σταχυολογούμε τα σημαντικότερα:

  • Η σκανδαλώδης σύμβαση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με το σύστημα car sharing (μίσθωση)
  • Οι πολύ περιορισμένες αρμοδιότητες των τοπικών συμβουλίων.
  • Η περαιτέρω μείωση ή διακανονισμός για τα τέλη των συνεπών επαγγελματιών στον δήμο.
  • Το ακανθώδες πρόβλημα εν μέσω πανδημίας του πλημμελούς καθαρισμού των σχολείων την στιγμή μάλιστα που σημειώνονται δυστυχώς κρούσματα και σε σχολικά τμήματα της περιοχής.

Οι απαντήσεις του δημάρχου λίγο έως πολύ αναμενόμενες.

  • Η δαπάνη είναι χαμηλή, υποστήριξε, για την μίσθωση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και γι\’ αυτό θα κινηθεί δικαστικώς εναντίον των κακοηθών δημοσιευμάτων που λένε το αντίθετο.
  • Για τις αρμοδιότητες των τοπικών συμβουλίων και τις μειώσεις των τελών παραδέχτηκε ότι έχουμε δίκαιο αλλά μάλλον δεν μπορεί να γίνει κάτι.
  • Ως απάντηση στο θέμα των σχολείων, διάβασε mail που είχε κοινοποιηθεί εκ μέρους της ένωσης γονέων.

Από άλλες απαντήσεις που έδωσε στα προ ημερησίας, αναφέρουμε την τοποθέτησή του για το χρονίζον ζήτημα της παραλίας στο Καβούρι, σχετικά με τους αγωγούς που πλημμυρίζουν σχεδόν καθημερινά. Ακούσαμε λοιπόν, ότι το θέμα προκύπτει επειδή έχει μπλοκαριστεί η απόληξη των αγωγών ομβρίων από \”νεκρά ζώα και άμμο\”!Από τα της ημερησίας, στεκόμαστε στον κανονισμό πρασίνου, ο οποίος έχει \”διορθωθεί\” τουλάχιστον πέντε φορές, μα και πάλι δεν αντιμετωπίζει τα σχετικά, όπως πρέπει. Εμείς είχαμε καταθέσει προτάσεις, οι οποίες όμως δε συμπεριελήφθησαν εξ ολοκλήρου, όπως έγινε με αυτές άλλης παράταξης. Επομένως, δεν καταφέρνει να επιλύσει πλήρως τα προβλήματα. Επί παραδείγματι:

  • Το να παρίσταται υπάλληλος της Υ.δομ (υπηρεσία δόμησης) προκειμένου να εποπτεύει τις κοπές δέντρων εντός οικοπέδων, βάσει της αδείας μικρής κλίμακας και σε εύλογο χρονικό διάστημα δέκα ημερών.
  • Αντί της τοποθέτησης σκαφών για τα κλαδέματα, επιφέρουσες μεγάλο κόστος (προμήθεια-αγορά) και καταλαμβάνουσες αρκετό από τον ελεύθερο χώρο, χρήση ή και αγορά κομποστοποιητών, ή ακόμη ενοικίαση μεγάλου μετακινούμενου λειοτεμαχιστή, που θα συμπίπτει με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα αποκομιδής κλαδεμάτων ανά περιοχή.

Αυτός ο κανονισμός είναι μια καλή, αλλά ολίγη αρχή.

Στο θέμα \”τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου με χαρακτηρισμό κοινόχρηστων χώρων-αθλητικών εγκαταστάσεων ΔΕ Βούλας\”, ήδη από την εισαγωγική του ομιλία, ο δήμαρχος μάς είχε κατηγορήσει πως οι ενέργειές μας δεν έχουν καμιά ουσία και ανήκουν στην σφαίρα εντυπωσιασμού. Η τοποθέτηση του αρχηγού μας, Δ. Δαβάκη ήταν ότι: Το Μπενάκειο εποπτεύεται από το υπουργείο, επίσης λειτουργεί ως κοινωφελές ίδρυμα, δεν υπάρχει έγκριση για πώληση από τον ασκούντα την εποπτεία και η εκποίηση ακινήτων γίνεται προς επίτευξη κάποιου σκοπού που να συνάδει με τους στόχους του ιδρύματος. Συμπλήρωσε δε, πως εμείς ως αντιπολίτευση έχουμε διαφορετική τοποθέτηση και αντιμετώπιση του θέματος, γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Πώς λοιπόν, θα πηγαίναμε στο γραφείο του να του καταθέσουμε τα έγγραφα; Και όμως, ο δήμαρχος μιλώντας υποτιμητικά και απαξιωτικά στο πρόσωπο του Δ. Δαβάκη προσπάθησε να μειώσει όλες τις ενέργειες του σχετικά με την παραχώρηση της α\’ πλαζ και την τροποποίηση του ρυμοτομικού. Ετσι ο αρχηγός μας, απαντώντας επί προσωπικού και επιχειρηματολογώντας συγχρόνως, απέδειξε το κενόν των ενεργειών εκ μέρους της διοίκησης, καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια αρχής γενομένης από το 2014, οπόταν ανέλαβε, ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΣΟ δεν είχε εγγραφεί για πρόθεση απαλλοτρίωσης. Μάλιστα, αντέκρουσε την πεποίθηση του δημάρχου ότι η καταγγελία θα πάει για προσάναμμα, απαντώντας πως εμείς δεν θέλουμε αυτή την επιτυχία, γιατί δεν εχει γυρισμό… Ας μας πει, ποια είναι η αναγκαιότητα στο να προκαταλάβει την γνώμη των κρατικών φορέων και των ελεγκτών νομιμότητας;

Ενημερώνουμε ότι δε συμμετείχαμε στη διαδικασία επιλογής για την κατάρτιση επιτροπής ισότητας των φύλων, γιατί έτσι όπως ετέθη από την διοίκηση, ο χαρακτήρας αυτής είναι μόνο διεκπεραιωτικός και όχι ουσιαστικός, δηλαδή επειδή το επιβάλλει ο Καλλικράτης.

Ερχόμαστε τώρα στα παράδοξα των κοπών των δέντρων που υπήρχαν στην ημερήσια. Αφού διάβασε ο δήμαρχος επιστολή δημότη, όπως είχε κοινοποιηθεί και χαρακτηρίζοντας τους υπερασπιστές του πρασίνου ως \”συμμαχία της αρλούμπας\”, το δε περιεχόμενο αυτής \”ανοησίες\”, απέσυρε το θέμα περί κοπής στην Θησέως, Βάρκιζα καθώς το ξερό που απεικονίζετο δεν υπήρχε πλέον!

Επισης απέσυρε το θέμα κοπής οκτώ τουλάχιστον δέντρων, στον πεζόδρομο υπό διαμόρφωση γιατί προέκυψαν νέα σχέδια (πότε;) και θα παραμείνουν.

Αυτό που μάλλον δεν θα παραμείνει, εκτος αν αιτηθούμε όλοι μαζί το αντίθετο, είναι το υγιέστατο κυπαρίσσι στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του ΔΑΚ Βουλιαγμένης. Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε (δεν υπήρχε όμως στην εισήγηση του αντιδημάρχου ΤΥ) ότι υπάρχει πρόθεση να φτιαχτεί και άλλο γήπεδο μπάσκετ, πού;… Επιπροσθέτως, δεν υπήρχε κάποιο σχετικό σχέδιο. Στην πρότασή του κ. Πέτροβιτς να φτιαχτούν μπασκέτες μονές, αντικρυστά και κατά μήκος για να σωθεί το υγιέστατο δέντρο, φοβόμαστε πως τα ώτα δεν είναι ευήκοα.

Συνεχίζουμε να είμαστε υπερασπιστές του πρασίνου και κυρίως του ορθού και δικαίου.

Παρακαλούμε και πάλι για την τήρηση των μέτρων.

Κουράγιο και Δύναμη.

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν!

Ι. Δόγκα δημ. σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *